Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mirmiz (tuniszi pörkölt)

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az olívaolajat felhevítjük, és az apró kockára vágott vöröshagymát és a karikára vágott zöldpaprikát ebben alaposan lepirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a nagy kockára vágott marhahúst, megszórjuk fűszerpaprikával, őrölt fahéjjal, egy csokor vágott petrezselyemmel és a nagy kockára vágott paradicsommal. Annyi vizet öntsünk rá, amennyi ellepi, és tegyük bele a legalább fél napja beáztatott csicseriborsót. Fedő alatt minimum 1,5 órán keresztül főzzük.

A kuszkuszt tegyük egy nagy tálba, öntsük fel másfélszeres mennyiségű, forró, sós vízzel, és letakarva hagyjuk állni 8-10 percig. Ezután keverjünk bele a vajat, kevés olívaolajat, és ezt adjuk a ragu mellé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss