Mirindás sütemény

default user icon
3 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 dl étolaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 30 dkg margarin
  • 50 dkg túró
  • 30 dkg porcukor
  • 1 citrom héja
  • A mázhoz:
  • 7,5 dl Mirinda ital
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás puding

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta alapanyagából piskótát készítünk, 180 fokon megütjük. A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük,
    beletesszük a citromhéját, majd az előre összetört túrót. Jól összekeverjük, majd a kihűlt piskótára kenjük.

    A mázhoz a pudingokat egy kis Mirindával és a cukorral
    összekeverjük. A többi üdítőt gyöngyözésig melegítjük, ekkor
    beletesszük a pudingot, és lassan besűrítjük. Addig főzzük, míg besűrűsödik. Hagyjuk kicsit hűlni, majd a krémre öntjük, elsimítjuk. Gyümölcsel díszíthetjük. Ha megdermed, szeleteljük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kovács Bernadett 7 évvel ezelőtt
Sziasztok!Ezt a sütit a mi családunk is nagyon szereti!De ha véletlenül nincs otthon Mirinda vagy Fannta,tökéletesen megfelel bármilyen szörp szódával készítve!!!!(Én már kiwi szörppel is készítettem nagyon tuti lett!!!)
Fehér Anikó 8 évvel ezelőtt
A képen látható sütiből kimaradt a kakaó..:-), egyébként én is sűrűn készítem, nagyon szereti a családom.
Sántha Zsófia 8 évvel ezelőtt
Én ezt Fanta szelet néven ismerem, ugyanaz a kettő. egyszer emgcsináltam és nagyon finom lett, szinte elronthatatlan!

Hasonló Receptek

Magazin