Mirinda szelet

default user icon
12 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • Tésztához:
  • 6 tojás,
  • 4 evőkanál liszt,
  • 4 evőkanál kristálycukor,
  • 2 evőkanál kakaópor,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 1 dl étolaj
  • Krémhez:
  • 25 dkg margarin,
  • 20 dkg porcukor,
  • 25 dkg túró
  • Mázhoz:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor,
  • 7 dl szénsavas narancslé (mirinda)

Elkészítés

    Elkészítés: A hozzávalókból téglalap alakú tésztát sütünk, sütőpapírral kibélelt tepsiben.
    A krémhez valókat habosra keverjük, és a kihűlt tésztára kenjük. A narancsmázhoz valókat összefőzzük. Mikor langyosra hűlt, a süti tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük és tálalás előtt rombusz alakúra szeleteljük.

Megjegyzés

Nagyon finom, érdekes ízhatású sütemény.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Wagner Dusánné 4 évvel ezelőtt
Ez a recept tökéletes. Mutatós és finom. Nem változtattam az anyagokban, szép lett, könnyen elkészült.
Gáspár Bernadett 4 évvel ezelőtt
Én holnap fogom megsütni a páromnak, remélem sikerül :) Anno ez volt a kedvenc sütije :)
Czeller Ákos 5 évvel ezelőtt
Sziasztok Nekem férfi létemre sikerült, nem lett sem lapos, sem egyéb hiányosságai nem voltak illetve nincsenek, mert azóta is ezt a receptet használjuk! 200C fokon sütjük, kb15-20 percig, sütőtől függően!
Xénia 6 évvel ezelőtt
Előre is elnézést kérek, hogy negatív véleménnyel nyilatkozom, de szerintem ez a recept úgy rossz, ahogy van. Ha a tészta hozzávalóit összekeverem (mindent egyszerre), egy lapos, silány tészta lesz belőle. Az sincs feltüntetve, hogy meddig, mennyi fokon kell sütni (mint már azt korábban más is jelezte, és azóta sem kaptunk választ). Ajánlom mindenkinek, hogy inkább az ugyanitt a mindmegettén található, részletesebb, leírás alapján készítse, ha sikerélményt szeretne, nem kudarcot! (Én most sütöm újra a másik recept alapján a tésztát, ezt meg dobhatom ki!)
Molnár Kinga 6 évvel ezelőtt
Én most csináltam először, és szerintem margarin nélkül sokkal jobb lenne. Nekem így túl vajas volt :-( Legközelebb inkább túrós palacsinta módszerrel próbálom, de azért köszi a receptet!
Szatmári Andrea 6 évvel ezelőtt
én most fogom először elkészíteni, még jó hogy a páromnak:-) mindenki dupla krémmel készíti?
Víg Mihály 7 évvel ezelőtt
\"A hozzávalókból téglalap alakú tésztát sütünk,\" Mennyi ideig, hány fokon és milyen programmal? Köszönöm!
Varga Krisztina 7 évvel ezelőtt
Én is dupla mennyiségű krémmel készítem, múltkor égen-földön nem kaptam vanília pudingot, akkor csokival csináltam, valami isteni lett ez a narancsos csokis finomság. Akkor vérszemet kaptam, kipróbáltam már eper pudinggal is az is nagyon jó volt.
Pap Veronika 8 évvel ezelőtt
Mi fél kg túrót teszünk a krémbe, de a krém többi hozzávalóját nem duplázzuk. És a piskótát 6 evőkanál cukorral sütjük
Marosi Dénesné 9 évvel ezelőtt
elég sürün készitem de én is dupla menyiségü krémel. Egyépként ép tegnap csináltam .Dadacs

Hasonló Receptek

Magazin