Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mire ügyelj mosogatógép használatakor?

Évente sok-sok órányi időt töltünk mosogatással. Ha ezt inkább gépre bízod, akár két hétnyi szabadidőt is nyerhetsz!

Csakis alacsony energiafogyasztású készüléket válassz! Az AAA jelzésű mosogatógépek  energia-, tisztítási és szárítási hatékonyság szempontjából a legtakarékosabb megoldás lehet.
Ha nem tudod, hogy hány fő részére készített mosogatógépet válassz, akkor mindig számolj a háztartásban élők számának duplájával.
Mindig pakold tele a gépet, hiszen így használhatod ki legjobban a programhoz adagolt vízmennyiséget! Ha nem gyűlik össze elég edény, akkor csak féltöltet funkcióval használd, de jobb ha tudod, hogy két féltöltet elindítása több vizet és energiát használ fel, mint egy normál teljes.

Amikor csak teheted, használj ökoprogramot, hiszen a gép ilyenkor kevesebb vizet és energiát fogyaszt, így világszinten csökkent a szén-dioxid kibocsájtás is.
A normál szennyezettségű edények előmosogatás, öblítése teljesen felesleges és rengeteg energiába is kerül. Ráadásul ha a mosogatógép ajtaját folyamatosan zárva tartod, akkor a bent lévő pára nem engedi, hogy az ételmaradék rászáradjon a tányérokra, edényekre.
Bár egy intenzív program képes a legmakacsabb szennyeződéseket is eltávolítani, a nagyobb ételmaradékokat ne hagyd a tányéron, mindig vakard le késsel a rászáradt darabokat!
Az üvegpoharakat és tálakat mindig fejjel lefelé pakold a kosárra. Sose helyezd a tányérokat és edényeket túlságosan szorosan egymáshoz, mert a vízsugár nem fogja tudni az eltakart részeket megtisztítani.
Ellenőrizd lakóhelyeden a víz keménységét, és ennek megfelelően állítsd be a mosogató vízlágyító kapcsolóját! A megfelelően beállított keménységnél a készülék élettartama is hosszabb lesz.
A tisztítószereknél mindig vedd figyelembe a gyártó használati utasítását, a víz keménységét és az edények szennyezettségét.
Rendszeres tisztítsd a mosogatógép szűrőjét, és mindig ellenőrizd, hogy jól tetted-e vissza. Soha ne használd szűrő nélkül!

Ezek is érdekelhetnek

Friss