Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mire használjuk a gránátalmát? Íme 7 egyszerű és kreatív ötlet

Ez az ősz végén érő mediterrán gyümölcs a téli hónapokban nálunk is kapható. Nemcsak finom, de a világ egyik legegészségesebb élelmiszere is - igazi superfood. Most 7 tippet mutatunk a felhasználásához!

A gránátalma nyersen tartalmazza a legtöbb értékes anyagot, ezért lehetőleg ne főzd meg, és a mag belső részét is fogyaszd el. Ha nem tudnád, mihez kezdj vele, most adunk néhány ötletet. 

1. Ivólé, szörp:

Erősíti az immunrendszeredet és jótékony élettani hatásai vannak. Kortyold el frissen a félbevágott gyümölcsből kifacsart vagy az összeturmixolt magokból kapott lét! Bio gránátalmalevet készen is vásárolhatsz.

2. Grenadine: 

Az üvegben forgalmazott édes szirup számtalan koktél alapanyaga.

3. Grenadine molasses:

Ezt a feliratot keresd az üvegen a közel-keleti élelmiszerboltokban, ha a török és arab ételekhez általánosan használatos gránátalmaszószra vadászol. A sűrű balzsamecetre emlékeztető, savanykásan édeskés ízesítőt salátára csöpögtetheted, vinaigrette-be keverheted vagy húsokra kenheted, melyekre sütés közben rákaramellizálódik. Kipróbálhatod téli sült zöldségekre vagy padlizsánra, továbbá joghurtra, vaníliafagylaltra csorgatva is. Házilagos előállításához a kifacsart gránátalmalevet szűrd lábasba, majd közepes lángon forrald be kb. a harmadára. A hűtőben sokáig eláll.

4. Saláta:

Zöld salátaleveleken különösen jól mutatnak a piros magok, és kissé savanykás ízük kiválóan passzol a pikáns öntetekhez. Megbolondítják a gyümölcssalátákat is.

5. Köret

Képzeld csak el, mennyivel jobban mutat a párolt rizs vagy a bulgur, ha megszórod gránátalmamaggal!

6. Desszert:

A gránátalmamagok látványosan díszítik a világos krémeket, pohárdesszerteket, parfékat vagy fagylaltkelyheket is. Fontos, hogy épek legyenek, máskülönben a kicsorduló levük elszínezi a lágy krémeket, töltelékeket.

7. Pite, torta:

A sima krémmel megkent, illetve töltött tésztáknak már néhány szem gránátalmamaggal ünnepi külsőt kölcsönözhetsz.

Minden, amit a gránátalmáról még tudni akarsz >>> 
Gránátalmás receptek >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss