Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mire figyelj, ha csirkehússal sütsz vagy főzöl?

Vizsgáld meg alaposan a csirkét, mielőtt megveszed a boltban! Árulkodó lehet a hús színe és a csomagolás, ha kicsit is gyanús, semmiképp ne vedd meg! De az sem mindegy, hogyan és meddig tárolod.
RÁNTOTT CSIRKE - AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD! >>> 
Friss hús

A friss csirke bőrének jellegzetesen sárgás színűnek, sérülésektől mentesnek kell lennie. Nem szabad továbbá, hogy bárhol is nedvedzen a hús. Legyen tömör, enyhén rózsaszínes árnyalatú. Fontos, hogy a csirkehúst mindig mossuk meg és töröljük szárazra, mielőtt felhasználjuk!

SZÁRNYASÉTELEK >>> 
Fagyasztott hús

Ha fagyasztott változatot vásárolunk, feltétlenül győződjünk meg arról, hogy a csomagolás ép, és nincsenek rajta jégdarabok.

A friss csirkehús maximum három napig tárolható a hűtőszekrény leghidegebb részén. A darált húst jobb, ha azonnal felhasználjuk.

A már előkészített csirke közel fél évig tárolható a fagyasztóban.

HÚSOK, HALAK >>> 
Felhasználás

- combot: panírozva  és sütve
- egész mellet: grillezve, illetve barbecue-hoz
- csirkemellfilét: tepsiben sütve
- daráltan: hamburgerhúshoz, ragukhoz, töltelékekhez
- combfilét: töltelékekhez
- szárnyakat: ropogósra sütve

Receptek csirkehússal >>>
  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin