Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Mintha túrós-barackos üdítőt innánk" - Pöttyös túró rudikat teszteltünk

A Pöttyös már jó ideje uralja a túró rudi piacot, de szépen csendben sok üzetlánc megjelent sajátmárkás elképzelésével is. A héten viszont, kicsit szakítva a hagyománnyal nem több márka termékét teszteltük, hanem egy márkára fókuszáltunk.

Alanyunk a Pöttyös, aki-ami semmilyen formában nem támogatta ezt a tesztet. Utóbbi időben több új ízzel is előrukkoltak, amit úgy éreztünk, hogy jó lenne lecsekkolni. Hét különböző extra ízt csempésztek az ősi receptúrába. A csokibevonat mindegyik esetében fix, de a töltelék bizony már eléggé vegyes.

Tesztelés során, kihámoztuk a tölteléket a bevonórétegből, hogy minél inkább tiszta és pontos képet kapjunk arról, hogy milyen az extra ízvilág benne. Természetesen kóstoltuk csokival is, de főleg bontott élményeinkre támaszkodtunk.

Sós karamellás

Elsőre eléggé vad elképzelésnek hat a sós jelző, de a valóságban közel nem ilyen rémes a helyzet. A sós vonal teljesen ártalmatlan, leginkább a karamellás ízt érezni csak a túró és a csoki mellett. Nem túl harsány, inkább lágy ízekkel dolgozik ez a fajta.

Kajszibarackos

Illatában durván ott robog a barack jellegzetes aromája, ami még jobban beindul, ha megkóstoljuk. Extra erős és tiszta barackíz járja át szánkat, az egésznek van egy olyan hatása, mintha túrós-barackos üdítőt innánk vagy valami hasonlót.

Meggyes mákos

Elvileg ez közönségakart végett született meg. Az illata a 90-es évek divat gyermekfogkrém aromáját idézi meg, ami pár tesztalany esetében némi gyomorgörcsöt okozott. Kóstolva is marad a kissé gejl műmeggy aromás íz, ami mellett a mák csak optikai elem. Nem túl tiszta, de legalább erőtejes és karakteres, hogy ne tudjuk feledni ízét egy fél óráig. Egyedül ennél figyeltük meg, hogy a csokibevonó picit masszívabban állt ellen a feszegetésnek.

Gesztenyés

Egyszerű képlet, a gesztenye viszont zseniális párosítás. Az illata is már nyálcsorgatós, de amikor beleharap az ember a töltelékbe akkor fog igazán vigyorogni. Az egész olyan akár egy gesztenyepüré, csak a tejszínhabot kellene még valahogy belecsempészni a mutatványba.

Feketeribizlis

A bogyósgyümölcs vonalat is megcélozták, mely történetesen most feketeribizlis ízesítést eredményez. Illatában sok minden extrát nem érzünk, de sajnos ízében is igazán szolid. Nincsen benne annyi lendület, hogy igazán hű legyen nevéhez, pedig a feketeribizli azért nem ízetlen önmagában.

Szatmári szilvalekváros

A szatmári szilva felirat sokaknál biztosan egy apró reménysugarat ad, de nem, ebben nincsen pálinka, még. A probléma ugyanaz, mint az előző esetében, azaz erőtlen a töltelék íze. Megvan a szilva, de alig érezni belőle valamit a túró mellett, mintha csak pár csepp került volna az egészbe.

Mogyorókrémes

Ahogy felszabadítjuk a bevonó fogságából a túrós tölteléket már megérezzük a plusz aromát, amit színtiszta mogyorókrém. Kóstolva még jobban megjön, rendesen átrobog mindenen és uralkodik. A túró itt nagyon másodszereplő, a mogyorókrém a király.

Ítélet

Számszerűsített sorrend nem született a héten. A leginkább nyerő szerintünk a mogyorókrémes, gesztenyés és kajszibarackos. Ez a három durván tartolt a tesztalanyok között. Erőteljes és karakteres plusz ízt képviselnek, amitől sokkal egyedibb lesz.

A kevésbé jól sikerült produkciók közé a szatmári szilvalekváros, feketeribizlis és a meggyes mákost sorolnánk. Ezeknél nem olyan észveszejtő a siker, sőt van, hogy alig éreztük, hogy egyáltalán van más is benne az alaprecepten kívül. 

A PÖTTYÖS AZ ETALON? ITT A NAGY TÚRÓ RUDI TESZT!>>> 

"SEMMI IGAZI MEGGYRE HASONLÍTÓ ÍZ NINCSEN BENNE" - ÍZESÍTETT KÓLÁKAT TESZTELTÜNK>>> 

"VAN EGY MŰANYAGPOHÁR UTÓÍZE" - KÓKUSZRUDAKAT TESZTELTÜNK>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss