Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mintás piskótatekercs

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótatésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliacukor
  • 2 evőkanál olaj
  • A mintához:
  • 1 tojásfehérje
  • 3 dkg kristálycukor
  • 4 dkg liszt
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • ételfesték
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 csomag tejkaramella ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 1 evőkanál porcukor a pudinghoz

Elkészítés

Elkészítés: Először a mintapiskótát készítjük el. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a lisztet. Jól elkeverjük, és hozzáadunk néhány csepp (tetszőleges színű) ételfestéket. Néhány percre hűtőbe tesszük, majd habzsák segítségével, egy sütőpapírral bélelt tepsibe szív alakú mintákat rajzolunk. Annyi időre amíg elkészítjük a piskóta tésztáját szintén hűtőbe tesszük. Az elkészített piskótatésztát a mintára öntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Amikor megsült a piskóta, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla, és egy konyharuhába feltekerjük.

Elkészítjük a krémet. A vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük, majd közben a 4 dl tejben 1 evőkanál cukorral sűrűre főzzük a pudingport, majd kihűtjük. A zselatint a vízben feloldjuk és felmelegítjük, majd mikor már langyos, a pudinghoz keverjük. A vajas masszát a krémsajttal kikeverjük, és a pudingos krémmel jól elkeverjük. A legvégén a tejszínt kemény habbá verjük, és azt is a krémhez vegyítjük.

A mintás piskótánkat megtöltjük a karamelles krémmel, feltekerjük, néhány órát a hűtőben pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss