Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Minipavlovák málnával és áfonyával

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Egy sütőlemezt fordítsunk meg és tegyünk rá egy szilikonos sütőpapírt. Kezdjük el verni a tojásfehérjét és fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukort.

Amikor már kemény habunk van, adjuk hozzá a balzsamecetet. Kézi habverővel forgassuk hozzá a kukoricalisztet is. Felezzük el a masszát és az egyik felében keverjük el a kakaóport. Halmozzunk egymásra 1-1 nagy evőkanál fehér és barna masszát és egy villa segítségével keverjük össze őket annyira, hogy márványosak legyenak a halmok. Egy kanál hátával simítsuk samara a tetejüket, de maradjanak magasak a halmok. 7-8 adag lesz belőle.

Tegyük be a sütőbe és kb. 40 percig süssük légkeverés nélkül. Majd kapcsoljuk le a sütőt, támasszuk ki az ajtaját és hagyjuk még száradni a pavlokávat. A gyümölcsök ¼ részét törjük össze, néhány evőkanál vízzel és a kristálycukorral forraljunk belőle szirupot és hűtsük le.

Verjük fel a tejszínhabot, halmozzunk a pavlovákra, locsoljuk meg a gyümölcssziruppal és díszítsük a friss gyümölccsel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss