Keress receptre vagy hozzávalóra

Minipavlova fűszeres szederkompóttal

default user icon
Minipavlova fűszeres szederkompóttal

Hozzávalók

  • 4 db tojásfehérje
  • 1 ek citromlé
  • 225 g nádcukor
  • 50 g mogyoróbél
  • 300 ml habtejszín
  • A kompóthoz:
  • 400 g szeder
  • 6 ek világos nádcukor
  • 1 db citrom
  • negyed tk őrölt fahéj
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Verjük keményre a tojásfehérjéket a citromlével. Evőkanalanként dolgozzuk bele a nádcukrot, és verjük tovább addig, amíg sűrű, fényes masszát nem kapunk. Ezután óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a száraz serpenyőben megpirított, durvára vágott mogyorót.

    Kanalazzunk a masszából 8 db, egyforma méretű halmot sütőpapírral bélelt sütőtálcába, és képezzünk mindegyik közepén egy kisebb mélyedést. Süssük a pavlovákat a 140 fokra előmelegített sütőben kb. 75 percig. Ezután kapcsoljuk ki a készüléket, félig nyissuk ki az ajtaját, és hagyjuk benne kihűlni a sütiket.

    A kompóthoz kis lángon melegítsük meg a megtisztított szedret a nádcukorral, a citrom kifacsart levével és az őrölt fahéjjal. Akkor jó, ha a cukor teljesen megolvadt. Azután közepes lángon, lefedve főzzük 3 percig, amíg a gyümölcsszemek kissé össze nem esnek. Ügyeljünk rá, hogy ne főjenek szét!

    Halmozzuk a pavlovák közepébe a kemény habbá vert tejszínt, és kanalazzunk rá 1 ek kompótot. A többi kompótot külön kínáljuk hozzá.

Megjegyzés

Hozzávalók: 8 darabhoz.

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin