Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Minipanettone muffintepsiben sütve

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A kovászhoz:
  • 6 dkg liszt
  • 1 csipet friss élesztő
  • A tésztához:
  • 20,5 dkg liszt
  • 1/2 db narancs lereszelt héja
  • 1 db lime lereszelt héja
  • 1/2 db citrom lereszelt héja
  • 3 db tojás
  • 5 dkg puha vaj
  • 1/2 tk só
  • 1/2 db vaníliarúd
  • 1 dkg friss élesztő
  • 5 dkg barna cukor
  • 1 ek kandírozott narancshéj
  • 1 ek kandírozott citromhéj
  • 1 ek mazsola (aszalt vörös áfonyával helyettesíthető)
  • 1 ek szeletelt mandula + a szóráshoz

Elkészítés

  1. A kovász hozzávalóit 0,55 dl vízzel elkeverjük, és szobahőmérsékleten, lefedve, legalább 5-6 órán keresztül, de még jobb, ha egy éjszakán át pihentetjük.
  2. Másnap elvegyítjük a lisztet a narancs-, a lime- és a citromhéjjal. A keveréket a kovászhoz adjuk, 4 dl langyos vízzel, 2 db tojással, a vajjal, a sóval, a vaníliarúd kikapart magjaival, az elmorzsolt élesztővel, valamint a barna cukorral együtt, és robotgép gyúrópálcájával sima, ragacsos tésztává dolgozzuk.
  3. A tésztához keverjük a kandírozott citrushéjakat, a megmosott, lecsepegtetett mazsolát, továbbá a szeletelt mandulát, és elosztjuk a tésztát egy 6 darabos muffintepsi papírkapszlival kibélelt mélyedéseiben. Megkenjük a sütik tetejét a megmaradt, elhabart tojással, megszórjuk egy kevés szeletelt mandulával, és 5-6 percre a 205 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Ezután a készülék hőfokszabályzóját 190 fokra állítjuk, és a panettonékat  további 5 percig, végül 160 fokon további 15-20 percig sütjük.

    NAGY PÜSPÖK- ÉS GYÜMÖLCSKENYÉR VÁLOGATÁS >>> 

    AZ ARANYGALUSKÁTÓL A ZSÚRKUGLÓFIG - TÖBB, MINT 100 RECEPT KELT TÉSZTÁBÓL! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss