A palacsintatésztához a joghurtot simára keverjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert szódabikarbónát, a cukrot, egy csipetnyi sót, és elektromos keverővel simára keverjük a tésztát, és adagonként belekeverjük a tejet.
Közben egy serpenyőben kevés vajat olvasztunk, majd egy-egy nagyobb evőkanálnyi palacsintatésztát teszünk bele. Amint megpirult az egyik oldala, megfordítjuk. (Nagyjából 20 db 8-10 cm átmérőjű palacsintát sütünk.)
Ebből az adagból közel 20 db palacsintát készíthetünk. Tálalásnál lekvárt, juharszirupot vagy túrós tölteléket is kínálhatunk mellé, de önmagában fogyasztva is kiváló. - lilalicsi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!