Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Minipalacsinta garnélával és füstölt lazaccal

Hozzávalók

  • 15 dkg búzafinomliszt
  • 6 dkg kukoricaliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet csilipor
  • 1 csipet pirospaprika
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás (L-es)
  • 2,5 dl tej
  • napraforgóolaj (a sütéshez)
  • 40 dkg garnéla (tisztított, főtt)
  • 1 adag Marie Rose-mártás (recept a megjegyzésben!)
  • 12,5 dkg krémsajt
  • 4 ek tejföl
  • 1/2 tk reszelt citromhéj
  • 1 db érett avokádó
  • 10 dkg füstölt lazac
  • A tálaláshoz:
  • kígyóuborka
  • friss fűszernövények
  • csírák

Elkészítés

    1. A liszteket elvegyítjük a sütőporral, a csiliporral, a pirospaprikával és a sóval. Habverővel összekeverjük a tojást és a tejet, majd a lisztes keverékhez adjuk és simára dolgozzuk.
    2. Egy felhevített vastag aljú serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd amikor forró, evőkanálnyi adagokban tésztamasszát merünk rá, és mindkét oldalon aranysárgára sütjük. Ezután a minipalacsintákat kivesszük és félretesszük.
    3. A garnélát a mártásba forgatjuk. A krémsajtot összekeverjük a tejföllel és a citromhéjjal. A félbevágott avokádó húsát kivájjuk és pépesítjük. Néhány palacsintát megkenünk a krémsajtos masszával, és elosztjuk rajtuk a kis darabokra vágott lazacfilét. A többi palacsintán elosztjuk az avokádópépet, valamint a garnélát. Végül mindet kígyóuborkával és friss fűszernövényekkel vagy csírákkal díszítjük.

Megjegyzés

A házi Marie Rose-mártáshoz összekeverünk 1,2 dl majonézt 3,5 ek paradicsomszósszal és 2 ek tejföllel, majd 1 ek citromlével, 1 tk Worcester-mártással, 3-6 csepp Tabasco-szósszal és 1 csipet pirospaprikával ízesítjük.

MME
A megrakott minipalacsintákhoz rozé pezsgőt kínálhatsz.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin