Elkészítése: A félkeserű csokoládét felaprítjuk, meleg vízfürdőben felolvasztjuk, majd hagyjuk kissé kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a csokoládéhoz keverjük, hozzáadjuk a langyos vajat vagy margarint, és 10 dkg cukorral habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, a fűszerkeveréket és a kakaóport összekeverjük, és a masszához adjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a mazsolát. A tésztát zsiradékkal kikent kis, 12 cm átmérőjű kuglófformákba töltjük, és 180 fokos (gázsütő: 2. fokozat) sütőben kb. 45 percig sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, meglocsoljuk a rummal, majd teljesen kihűtjük. A bevonókat felolvasztjuk, a tejcsokoládéssal bevonjuk a kuglófokat, és amikor félig megszáradt, csíkokat rajzolunk rájuk az étcsokoládéval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre