Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Miniisler

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg mandula vagy mogyoró (ledarálva)
  • 14 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 28 dkg puha vaj
  • 1 ek rum
  • 2 dkg sárgabaracklekvár
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    1. A lisztet elvegyítjük a darált mandulával vagy a mogyoróval, a porcukorral és a sóval. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, a rummal együtt, és sima tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
    2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 3 mm vastagra, és pogácsaszaggatóval kiszúrunk belőle kb. 50 db kört, és elrendezzük azokat két sütőpapírral bélelt tepsin, és 175 fokra előmelegített sütőben,  10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.
    3. Miután kihűltek a tésztakörök, kettesével összetapasztjuk őket az átkevert lekvárral. Vízgőz fölött megolvasztjuk a kisebb darabokra tördelt étcsokoládét, és belemártjuk a süteményeket. Miután a máz megszilárdult, hűvös helyre tesszük az islereket, hogy az ízek összeérjenek.

      18 APRÓSÜTEMÉNY, MELYEK NÉLKÜL ELKÉPZELHETETLEN A KARÁCSONY >>> 

      LINZER, ISLER, KOSZORÚ >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció
X

Nem ez a legjobb Miniisler recept?


Magazin