A lisztet elvegyítjük a darált mandulával vagy a mogyoróval, a porcukorral és a sóval. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, a rummal együtt, és sima tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 3 mm vastagra, és pogácsaszaggatóval kiszúrunk belőle kb. 50 db kört, és elrendezzük azokat két sütőpapírral bélelt tepsin, és 175 fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.
Miután kihűltek a tésztakörök, kettesével összetapasztjuk őket az átkevert lekvárral. Vízgőz fölött megolvasztjuk a kisebb darabokra tördelt étcsokoládét, és belemártjuk a süteményeket. Miután a máz megszilárdult, hűvös helyre tesszük az islereket, hogy az ízek összeérjenek.