Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Miniisler

MME MME
75 perc
25 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elvegyítjük a darált mandulával vagy a mogyoróval, a porcukorral és a sóval. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, a rummal együtt, és sima tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 3 mm vastagra, és pogácsaszaggatóval kiszúrunk belőle kb. 50 db kört, és elrendezzük azokat két sütőpapírral bélelt tepsin, és 175 fokra előmelegített sütőben,  10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.
  3. Miután kihűltek a tésztakörök, kettesével összetapasztjuk őket az átkevert lekvárral. Vízgőz fölött megolvasztjuk a kisebb darabokra tördelt étcsokoládét, és belemártjuk a süteményeket. Miután a máz megszilárdult, hűvös helyre tesszük az islereket, hogy az ízek összeérjenek.

    18 APRÓSÜTEMÉNY, MELYEK NÉLKÜL ELKÉPZELHETETLEN A KARÁCSONY >>> 

    LINZER, ISLER, KOSZORÚ >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss