Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Minigofri

default user icon

Hozzávalók

  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 2 ek cukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 db vaníliarúd
  • 35 dkg búzaliszt (BL–51 vagy BL–55)
  • 2 db tojás (M-es méret)
  • 6 dkg jégcukor
  • porcukor (szóráshoz)
  • vaj vagy olaj a gofrisütő kenéséhez

Elkészítés

    1. 0,7 dl tejet felmelegítünk, majd bele morzsoljuk az élesztőt. Hozzászórunk 1 teáskanál cukrot, és alaposan elkeverjük, hogy az élesztő teljesen feloldódjon. Letakarva hagyjuk 10-15 percet pihenni, hogy az élesztő „életre kelhessen”.
    2. A vajat egy kis lábasban felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A vaníliabab oldalát felvágjuk, kikaparjuk a belsejét. A liszttel, a maradék cukorral és egy csipetnyi sóval egy keverőtálba tesszük, és az egészet összedolgozzuk. A liszt közepébe egy mélyedést csinálunk, beletesszük a tojást és a vajat. Ráöntjük az élesztős tejet is, majd egy kézi mixer dagasztókarjával megdolgoztatjuk a tésztát jó 5 percig a legkisebb fokozaton. Ha úgy látjuk, teszünk hozzá még tejet.
    3. A mixert a legnagyobb fokozatra tesszük, majd a tésztát további 4-5 percig dagasztjuk, míg szép fényes, erős és rugalmas tésztát nem kapunk. Ha még kissé ragadós, hozzáadunk egy kis lisztet. A tésztát egy tiszta tálba tesszük, majd letakarva meleg helyen kb. 45-60 percig kelesztjük. Legalább a kétszeresére kell megnőnie.
    4. A megkelt tésztához szórjuk a jégcukrot, majd jól belegyúrjuk. A tésztából labdát formázunk, majd hagyjuk még további 15 percig pihenni.
    5. A gofrisütőt felmelegítjük, és vaslapot egy kicsit megolajazzuk. A tésztát négy felé vágjuk, majd a negyedek mindegyikéből formázzunk 9-9 pici golyót. A golyókat egyenként a meleg sütőlap közepére tesszük, így majd 4 minigofrit fogunk kapni.
    6. A tésztát kb. 3-5 perc alatt (ez leginkább a gofrisütőtől függ) aranybarnára sütjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

    10+1 GOFRI RECEPT, AMIT FELTÉTLENÜL KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

    VILLÁMGYORS ÉS EGÉSZSÉGES REGGELI, AMINEK EGY GYEREK SEM TUD ELLENÁLLNI: MINDENMENTES GOFRI >>> 

Megjegyzés

A recept és fotó: Tanja Dusy - Smörgas - Finomságok a deszkán című könyvben található.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin