0,7 dl tejet felmelegítünk, majd bele morzsoljuk az élesztőt. Hozzászórunk 1 teáskanál cukrot, és alaposan elkeverjük, hogy az élesztő teljesen feloldódjon. Letakarva hagyjuk 10-15 percet pihenni, hogy az élesztő „életre kelhessen”.
A vajat egy kis lábasban felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A vaníliabab oldalát felvágjuk, kikaparjuk a belsejét. A liszttel, a maradék cukorral és egy csipetnyi sóval egy keverőtálba tesszük, és az egészet összedolgozzuk. A liszt közepébe egy mélyedést csinálunk, beletesszük a tojást és a vajat. Ráöntjük az élesztős tejet is, majd egy kézi mixer dagasztókarjával megdolgoztatjuk a tésztát jó 5 percig a legkisebb fokozaton. Ha úgy látjuk, teszünk hozzá még tejet.
A mixert a legnagyobb fokozatra tesszük, majd a tésztát további 4-5 percig dagasztjuk, míg szép fényes, erős és rugalmas tésztát nem kapunk. Ha még kissé ragadós, hozzáadunk egy kis lisztet. A tésztát egy tiszta tálba tesszük, majd letakarva meleg helyen kb. 45-60 percig kelesztjük. Legalább a kétszeresére kell megnőnie.
A megkelt tésztához szórjuk a jégcukrot, majd jól belegyúrjuk. A tésztából labdát formázunk, majd hagyjuk még további 15 percig pihenni.
A gofrisütőt felmelegítjük, és vaslapot egy kicsit megolajazzuk. A tésztát négy felé vágjuk, majd a negyedek mindegyikéből formázzunk 9-9 pici golyót. A golyókat egyenként a meleg sütőlap közepére tesszük, így majd 4 minigofrit fogunk kapni.
A tésztát kb. 3-5 perc alatt (ez leginkább a gofrisütőtől függ) aranybarnára sütjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.