Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mini sajttorta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 12 db mini tortácskához:
  • A tésztához:
  • 6 dkg omlós keksz
  • 6 dkg omlós kakaós keksz
  • 7 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 db tojás (nagy)
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 púpozott teásknál étkezési keményítő
  • A tetejére:
  • néhány kanál citromkrém

Elkészítés

Elkészítés: A kétféle kekszet daráljuk morzsalékosra, majd öntsük hozzá a forró vajat. Kanállal keverjük alaposan össze, majd osszuk el egyelően 12 db muffinformába (én szilikonos formába tettem, így nem kentem ki, de a hagyományos muffinformát kenjük ki vajjal, vagy béleljük ki papírkapszlival). Ezután az ujjunkkal alaposan nyomkodjuk bele a formába a vajjal összekevert kekszet, majd 30 percre tegyük be a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.

A töltelék hozzávalóit tegyük bele egy keverőtálba, majd robotgéppel keverjük simára. Ezután vegyük ki a hűtőből a formát, majd kanalazzuk rá a kekszes alapra a simára kevert mascarponés tölteléket.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 20-22 percig a tortácskákat (én légkeverésnél 150 fokon 20 percig sütöttem, és 10 perc sütés után letakartam a tetejét sütőpapírral, nehogy nagyon megbarnuljon). A megsült tortácskákat a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt a tortácskák tetejére csorgassuk rá a citromkrémet, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss