Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mini rumos-diós bejgli

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 0,5 dl hideg tej
  • 1 dkg élesztő (friss)
  • 1 db tojássárgája
  • 25 dkg liszt
  • 1 mk só
  • 3 dkg porcukor
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg zsír
  • A töltelékhez:
  • 12 dkg cukor
  • 0,5 dl víz
  • 2 ek rum (vagy rumaroma)
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 25 dkg dió (darált)
  • 1 tk fahéj (őrölt)
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 1 db tojás (a tetejére)

Elkészítés

    1. A tejben simára keverjük az élesztőt és a tojássárgáját. A lisztet, a sót és a porcukrot összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt, azután hozzáöntjük az élesztős tejet és az egészet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és legalább 1 órán át hűtőben pihentetjük.
    2. A töltelékhez a cukrot a vízzel kb 10 percig forraljuk, majd hozzákeverjük a rumot és a vaníliát. A diót összekeverjük a fahéjjal és a citromhéjjal, majd leforrázzuk a sziruppal.
    3. A tésztát kétfelé osztjuk és kb 20*25 cm-es lappá nyújtjuk, elkenjük rajta a töltelék felét és feltekerjük. Így járunk el a másik adaggal is. A rudakat 4-4 darabra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejüket lekenjük enyhén felvert tojással és kb 1-1 ,5 órán át meleg helyen kelesztjük. A tekercseket sütés előtt néhány helyen megszurkáljuk és 200 fokon, kb 20 perc alatt megsütjük.

    DIÓS-MÁKOS BEJGLIS MÉZES KRÉMES>>> 

    PIRÍTOTT MOGYORÓS BEJGLI>>> 

    DIÓS BEJGLI (ALAPRECEPT)>>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin