Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mini répatorták

Hozzávalók

  • 40 dkg sárgarépa
  • 30 dkg barna cukor
  • 2 dl olaj
  • 4 db tojás
  • 28 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió (+ a díszítéshez)
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 db narancs reszelt héja (+ a díszítéshez)
  • A krémhez:
  • 15 dkg vaj
  • 2,2 dkg porcukor
  • 50 dkg mascarpone
  • pár csepp vaníliakivonat

Elkészítés

    1. A répákat megtisztítjuk, robotgépben aprítjuk.
    2. A barna cukrot az olajjal alaposan elkeverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is.
    3. Durvára törjük a diót, majd egy tálban összekeverjük a lisztet, durvára tört diót, sót, sütőport, fahéjat.
    4. Ha összekevertük a szárazanyagokat, a barna cukros masszához keverjük a lisztes keveréket, a megtisztított, apróra darált répát, és belereszeljük a narancshéjat is.
    5. A kész masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 170 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Egy nagyobb szájú pohárral korongokat vágunk belőle.
    6. A  szobahőmérsékletű vajhoz hozzáadjuk a porcukrot, robotgéppel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliát és simára keverjük.
    7. A korongokat kettesével illesszük össze a krémmel és a tetejüket is díszítsük vele, valamint reszelt narancshéjjal és darált dióval ízlés szerint.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

    ELRONTHATATLAN RÉPATORTA VAJKARAMELLÁS POPCORNNAL>>> 

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES ÉS PIHEPUHA A RÉPATORTA!>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin