Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mini répatorták

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A répákat megtisztítjuk és robotgépben felaprítjuk.
  2. A barna cukrot az olajjal alaposan elkeverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is.
  3. Durvára törjük a diót, majd egy tálban összekeverjük a liszttel, hozzáadjuk a sót, a sütőport és a fahéjat is.
  4. A barna cukros masszához keverjük a lisztes keveréket, majd az aprított répát, és belereszeljük a narancshéjat is.
  5. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Ha megsült, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Egy nagyobb szájú pohárral korongokat vágunk belőle.
  7. A szobahőmérsékletű vajhoz hozzáadjuk a porcukrot, robotgéppel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliát és simára keverjük.
  8. A korongokat kettesével összeillesztjük a krémmel és a tetejüket is krémmel, valamint reszelt narancshéjjal és darált dióval díszítjük.

Nézd meg videón a mini répatortácskák elkészítését

Ezek is érdekelhetnek

Friss