Elkészítés: 1. A tojásfehérjéket habbá verjük, a porcukrot lassan, folyamatosan adagoljuk hozzá. Ha már kemény, még 15 percig verjük, hogy fényes legyen a hab.
2. Hozzáadjuk a keményítőt és az ecetet, és még 1 percig keverjük.
3. Habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt sütőlemezre 10 cm átmérőjű korongokat nyomunk.
4. 130 fokos sütőben 1 órát sütjük, majd fél órát szikkasztjuk az elzárt sütőben, nyitott ajtónál.
5. A tejszínt felverjük. A kihűlt tortácskák tetejére nyomjuk, majd friss, fanyar gyümölcsökkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre