Elkészítés: A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat, a tejet és a vaníliát. A lisztet, a szerecsendiót, a sót és a sütőport alaposan elkeverjük, majd szépen hozzákeverjük a folyékony alapanyagokhoz.
A formákat 3/4-ig töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük őket kb. 30 percig, tűpróbával ellenőrizzük, megsültek-e rendesen.
Amikor készen vannak, rácson hagyjuk kihűlni, addig elkészíthetjük a mázat, ha szeretnénk rá. Ehhez a porcukrot jól kikeverjük a tejjel, színezhetjük ételfestékkel, majd mikor kihűltek a kis sütik, belemártjuk a tetejüket, majd szórócukorral, csokidarával megszórjuk a tetejüket.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre