Elkészítés: A tésztához az élesztőt egy csipet cukorral a langyos tejbe morzsoljuk, felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a cukorral, a tojással, a tojássárgájával, a lágy vajjal, a reszelt narancshéjjal, a szerecsendióval, végül a felfuttatott élesztővel. Alaposan összedolgozzuk, letakarjuk, és meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.
Kivajazunk 8 kisméretű kuglóformát. A tésztát átgyúrjuk, 8 adagra osztjuk, és a formákba rakjuk. Meleg helyen 15 percig pihentetjük.
A sütőt 220 C-fokra előmelegítjük. A kuglófokat kb. 20 perc alatt megsütjük. Óvatosan kiborítjuk a formából.
A narancslevet elkeverjük a likőrrel, szétosztjuk a 8 formába, és visszatesszük bele a a kuglófokat. Hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk, gyümölcssalátát is készíthetünk hozzá, így még mutatósabb.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre