Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mini hústekercsek

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • kb. 1 kg sertéshús (szeletelhető comb vagy egyéb)
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 kanál vaj vagy olaj
  • 3 db tojás
  • 1 csokor friss petrezselyem (apróra vágva)
  • 2-3 szelet pirított toast kenyér (még jobb, ha barna)
  • fokhagymasó
  • pirospaprika
  • fehérbors
  • majoranna
  • Valamint:
  • fogpiszkáló
  • nagy sütőzacskó

Elkészítés

Elkészítés: Az 1 kiló sertéscombot 4 vastag szeletre vágjuk, és alaposan kikloffoljuk. A szeletek mindkét oldalát fokhagymás sóval és paprikás, borsos, majorannás fűszerkeverékkel megszórjuk.

A tölteléket elkészítjük: 2 db közepes vöröshagymát apró kockákra vágunk, és 2 gerezd tört fokhagymával 1 kanál vajon megpirítjuk. Hozzáadunk 3 db tojást és 1/2 cm-es kockára vágott 1-2 szelet pirítós kenyeret (ha toast kenyér, akkor 2-3 szeletet). A lényeg, hogy a tojást felitassuk vele. 1 csokor apróra vágott friss petrezselymet, fehérborsot, pici sót teszünk bele, és megkenjük mind a négy szelet hús közepét a masszával. A húsok szemközti oldalai felhajtjuk, majd ellenkező oldal valamelyikéről feltekerjük, így a töltelék nem folyik ki.

Fogpiszkálóval 2 helyen összetűzzük a húsokat, és sütőfóliába helyezzük sorban egy tepsiben. 180 fokos, légkeveréses, előmelegített sütőben 1 óra alatt kész.

Tálaláskor felszeleteljük, főtt burgonyát, burgonyapürét adunk hozzá. Savanyúsággal vagy kompóttal díszítve tálalhatjuk.

Megjegyzés

Ugyanezt a mini hústekercset elkészíthetjük gombás vagy kemény tojás kockákkal megtöltve, esetleg csirkemájjal.
- ambroziandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss