Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mini focaccia hallal és olajbogyóval

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 16 darabhoz:
  • 25 + 3 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 kiskanál szárított élesztő
  • 0,8 dl olívaolaj
  • 16 dkg szeletelt füstöltlazac
  • 1 citrom
  • 8 db fekete olívabogyó

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet kelesztőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk 3 evőkanál olívaolajjal, hólyagosra dagasztjuk, majd konyharuhával letakarva meleg helyen legalább a duplájára kelesztjük.

    Most lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 4-5 mm vastag négyszögletes lappá nyújtjuk, majd éles késsel 4x4 részre daraboljuk.

    A füstölt lazacot 16 kicsi darabra vágjuk, a citromot hosszában négy részre, majd szeletekre daraboljuk, az olívabogyót elfelezzük. Végül mindegyik tésztanégyzetre 1-1 kicsi lazacdarabot, citromcikket, olívabogyót teszünk, alufóliával vagy sütőpapírral bélelt nagyméretű gáztepsibe tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal, és ha újból megkelt, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

    Ha elkészült, rácsra téve kihűtjük. Bor, pezsgő vagy koktél mellé kiváló.

Megjegyzés

A focacciára feltétnek tehetünk olívaolajjal elkevert zöldfűszereket, füstölt hússzeletkéket, pácolt zöldségeket, sajtdarabkákat stb. Kínálhatunk mellé zöldséges-olívás mártogatókat is.

Liptai Zoltán receptje, fotó Balogh Tamás

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin