Elkészítés: A lisztet kelesztőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk 3 evőkanál olívaolajjal, hólyagosra dagasztjuk, majd konyharuhával letakarva meleg helyen legalább a duplájára kelesztjük.
Most lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 4-5 mm vastag négyszögletes lappá nyújtjuk, majd éles késsel 4x4 részre daraboljuk.
A füstölt lazacot 16 kicsi darabra vágjuk, a citromot hosszában négy részre, majd szeletekre daraboljuk, az olívabogyót elfelezzük. Végül mindegyik tésztanégyzetre 1-1 kicsi lazacdarabot, citromcikket, olívabogyót teszünk, alufóliával vagy sütőpapírral bélelt nagyméretű gáztepsibe tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal, és ha újból megkelt, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Ha elkészült, rácsra téve kihűtjük. Bor, pezsgő vagy koktél mellé kiváló.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre