Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk gyors mozdulatokkal, majd hűtőbe tesszük piheni kb. 1 órát.
A paprikát forró sütőben (185°C, légkeverés + grill) 10-15 perc alatt megsütjük, hogy a héja szépen megpiruljon és el lehessen távolítani. Nekünk csak a paprika húsára van szükségünk. Ahogy sütés után, a paprika bőrét eltávolítottuk, egy forró serpenyőben olívaolajon fokhagymát pirítunk egészben, majd hozzáadjuk a paprika feldarabolt húsát is. Sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal ízesítjük. 15 perc lassú főzés után, lezárjuk, majd ízesítjük és összeturmixszoljuk további olívaolaj hozzáadásával.
A töltelékhez megtisztítjuk az édesköményt, kisebb kockára vágjuk, serpenyőt hevítünk, és zsiradék hozzáadásával átpároljuk 5 perc alatt, sózzuk, borsozzuk.
A tésztát a pihenés után kinyújtjuk, kisebb piteformákba rakjuk úgy, hogy a tésztának pereme legyen. Belekanalazzuk a párolt édesköményt. 2 db tojást felverünk, hozzákeverjük a tejet, majd a parmezán sajtot, sót, borsot. Az így kapott tojásos alapunkat, rákanalazzuk a megtöltött tésztakosárkánkra.
Előmelegített 165°C fokos sütőben, légkeveréssel 20 perc alatt készre sütjük, majd a langyosra hűlt paprikakrémmel tálaljuk.