Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mini édesköményes pite paprikakrémmel

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • kevés só
  • 1 dl víz
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg édeskömény
  • kevés só
  • bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál parmezán sajt
  • A paprikakrémhez:
  • 40 dkg piros kaliforniai paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • rozmaring
  • 0,5 dl olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk gyors mozdulatokkal, majd hűtőbe tesszük piheni kb. 1 órát.

A paprikát forró sütőben (185°C, légkeverés + grill) 10-15 perc alatt megsütjük, hogy a héja szépen megpiruljon és el lehessen távolítani. Nekünk csak a paprika húsára van szükségünk. Ahogy sütés után, a paprika bőrét eltávolítottuk, egy forró serpenyőben olívaolajon fokhagymát pirítunk egészben, majd hozzáadjuk a paprika feldarabolt húsát is. Sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal ízesítjük. 15 perc lassú főzés után, lezárjuk, majd ízesítjük és összeturmixszoljuk további olívaolaj hozzáadásával.

A töltelékhez megtisztítjuk az édesköményt, kisebb kockára vágjuk, serpenyőt hevítünk, és zsiradék hozzáadásával átpároljuk 5 perc alatt, sózzuk, borsozzuk.

A tésztát a pihenés után kinyújtjuk, kisebb piteformákba rakjuk úgy, hogy a tésztának pereme legyen. Belekanalazzuk a párolt édesköményt. 2 db tojást felverünk, hozzákeverjük a tejet, majd a parmezán sajtot, sót, borsot. Az így kapott tojásos alapunkat, rákanalazzuk a megtöltött tésztakosárkánkra.

Előmelegített 165°C fokos sütőben, légkeveréssel 20 perc alatt készre sütjük, majd a langyosra hűlt paprikakrémmel tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss