Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral és pici sóval kemény habbá verem. A sárgájákat a maradék cukorral és a puha margarinnal géppel jól kikeverem, majd mehetnek bele a fűszerek, az almatöltelék (ha nincs akkor 2 db almát megpucolunk és lereszelünk, majd egy pici cukorral addig pároljuk, míg a levét elveszti, majd lehűtjük), a tejföl, a tej, a citromhéj. Beleforgatom a habbá vert tojásfehérjét, végül beleszitálom a lisztet és a sütőport. Szépen elkeverem, sűrűbb masszát kapok.
Előveszem a kuglófformát, kikenem, zsemlemorzsával megszórom, majd belekanalazom a masszát. A tetejét elsimítom, és 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütöm, kb. 40 perc.
Kiveszem, hagyom egy kicsit a formában hűlni, majd óvatosan egy tálcára borítom. Cukormázat kenek a tetejére.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre