Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Minestrone (olasz zöldségleves)

60 perc
egyszerű
átlagos
3 adag
Hozzávalók
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • fél zellergumó
  • 1/4 kelkáposzta
  • 20 dkg vajbab
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1/2 db cukkini
  • 1,5 dl paradicsomsűrítmény
  • bors
  • bazsalikom
  • babérlevél
  • cukor
  • 5 dkg makaróni

Elkészítés

  1. A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkarikázott répákat, valamint a babérlevelet. Megsózzuk, és fedő alatt 10 percig pároljuk. 
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott zellert és káposztát, valamint a vajbabot. Beleöntjük a paradicsomsűrítményt, vízzeló felhígítjuk, majd ízlés szerint fűszerezzük a sóval, borssal, bazsalkommal. Kevés cukrot adunk hozzá, és fedő alatt puhára főzzük.
  3. A főzés vége felé, amikor már majdnem teljesen puhák a zöldségek, hozzáadjuk a vörösbabot, a kockára vágott cukkinit és a tésztát, majd készre főzzük. Reszelt parmezánnal kínáljuk. 

Ezek is érdekelhetnek