Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Minestrone leves

40 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Zeller

Elkészítés

  1. Egy kevés olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát, beletesszük a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a felkockázott a zellert és a babérleveleket. Megsózzuk, és lefedve 10 percig pároljuk a zöldségeket.
  2. Hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát és a vajbabot. Beleöntjük a paradicsomsűrítményt, vízzel hígítjuk, borssal és bazsalikommal ízesítjük, egy kevés cukrot adunk hozzá, és fedő alatt puhára főzzük az alapanyagokat.
  3. A főzés vége felé, amikor már majdnem teljesen puhák a zöldségek, hozzáadjuk a vörösbabot, a felkockázott cukkinit és a tésztát, majd további 5 perc alatt készre főzzük a levest.

Megjegyzés

Ez az olasz mindent bele zöldségleves. Laktató és kiadós, az igazi, "megáll benne a kanál" típusú étel. Bármilyen zöldség jó bele. Egész évben készíthető az adott évszaknak megfelelő zöldségekből. Nyáron könnyebb, télen tartalmasabb a káposztának, babnak köszönhetően. - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss