Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Minestrone leves II.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 dkg császárszalonna
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 14 dkg sűrített paradicsom (2 kis doboz)
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg cukkini
  • 1,5 l alaplé (vagy 3 zöldségleveskocka és 1,5 l víz)
  • petrezselyemzöld
  • bazsalikom
  • oregánó
  • majoranna
  • bors
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 10 dkg levestészta
  • 5-10 dkg parmezán sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a cukkinit és a póréhagymát karikára, a gombát szeletekre, a sárga- és fehérrépát pedig csíkokra vágjuk. (Tehetünk a levesbe bármilyen más zöldséget is pl. karalábét, kelbimbót, zellert, fejtett babot.) Összesen kb. 80 dkg vegyes zöldségre lesz szükségünk.

    Az apró darabokra vágott szalonnát - egy nagy fazékban - sütni kezdjük az olajon, majd rászórjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, összepároljuk. Ha minden üveges, elkeverjük benne a paradicsompürét, kicsit dinszteljük.

    Felöntjük az alaplével vagy a leveskockás vízzel, és hozzáadjuk először a répákat, majd kb. 15 perc múlva a maradék zöldséget is. Hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, ételízesítő, bazsalikom, oregánó, majoranna, friss bazsalikom még jobb ízt adhat neki). A levest fedő alatt, kis lángon készre főzzük.

    Közben kifőzzük a tésztát, lereszeljük a sajtot. Tésztából apró szemű fajtát (penne, fusilli, pipette, farfalle) használjunk, sajtból kizárólag parmezánt.

    Amikor megpuhultak a zöldségek, annyi tésztát teszünk a leveshez, hogy kellő sűrűségű legyen. A levest apróra vágott friss petrezselyemzölddel és parmezánnal megszórva tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin