Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Minestrone leves (gluténmentes)

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg kockára vágott zöldség ízlés szerint vegyítve (amiket én használtam: sárgarépa, zeller, fehérrépa, kápia paprika, hegyes erős paprika, vágott zöldbab, borsó, cukkini, csiperkegomba)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg szárított sonka vagy bacon
  • 1 evőkanál aprított bazsalikom (vagy szárított)
  • 2 db paradicsom
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 3 babérlevél
  • frissen őrölt fehérbors ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: Egy leveses lábasban felhevítem az olajat, majd megpirítom benne a sonkát/bacont, hozzáadom a szeletekre vágott vöröshagymát, az aprított fokhagymát, a bazsalikomot, a paradicsompürét, sózom, borsozom, majd az egészet 5 percig kevergetve pirítom.

Ezután hozzádobom a babérlevelet, a kockára vágott paradicsomot, felengedem 3 dl vízzel, alaposan összekeverem, és ezt az alapot 10 percig főzöm, majd hozzáadom a kockára vágott zöldségeket, és további 10 percig főzöm.

A 10 perc letelte után felöntöm 8 dl vízzel, ha szükséges, utánsózom, és újraforrástól számított 2-3 percig főzöm.

Reszelt parmezánnal és aprított petrezselyemmel megszórva tálalom! Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss