A babokat előző este beáztatjuk, főzés előtt leszűrjük. A répákat, a karalábét, a zellert, a hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot 1/2 centis kockákra vágjuk.
Az olívaolajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, pár percig kevergetjük, majd beletesszük a fokhagymát. Pár perc múlva hozzáöntjük a húslét, és amikor felforrt, beletesszük a babokat, a zellert, a karalábét, és a répákat. Fedő alatt, alacsony lángon puhára főzzük a zöldségeket. A végén beleszórjuk a borsót, még öt percig forraljuk, majd takarékra vesszük a lángot.
A tojássárgát kikeverjük a tejszínnel, a levesből előbb egy, majd két merőkanállal beleszedünk, simára keverjük, végül visszaöntjük a levesbe. Egyet forralunk rajta, megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, majd tálalhatjuk is. Reszelt sajttal kínáljuk.
Anyukám gyakran készítette gyerekkorormban, de sokáig nem tudtam, hogy vajon ez az eredeti recept. Több helyen utánanéztem, és kiderült, hogy nincs egyéges recept, tartományonként, sőt, családonként különböző képpen készítik. - bluesun
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!