Minestore

Hozzávalók

  • 2 fej hagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db zellerszár (ezt gumóval pótoltam, mert nem volt a boltban)
  • 1 szál póréhagyma
  • 10 db lucullus paradicsom vagy szilvaparadicsom
  • 500 g paradicsomlé vagy paradicsom püré
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 db cukkini
  • 1/3 fej kelkáposzta
  • 1 konzerv fehérbab
  • 2 marék csavart tészta
  • 3-4 ek olivaolaj
  • 1 ek cukor
  • 1 csipetnyi rozmaring
  • 1 csipetnyi bazsalikom
  • 1 csipetnyi majoranna
  • 3 db babérlevél
  • 1 csipetnyi só
  • 1 csipetnyi bors
  • 1 db nagy szelet füstölt sonka
  • 1 ek reszelt parmezán

Elkészítés

     

    1.

    A zöldségeket és a sonkát vágjuk apróra. Kb. 1 centis kockákra. Olívaolajon pároljuk félig puhára. Kivéve a cukkinit és a káposztát.

    2.

    Ha félig megpuhultak, rakjuk bele a fűszereket, a paradicsomlevet, alaplevet, babot, a cukkinit és a kelkáposztát.

    3.

    A végén jöhet bele a csavart tészta. Ezt főzhetjük a levesbe is, de ha másnap esszük, akkor célszerűbb külön főzni. Reszelt parmezánnal és friss barna kenyérrel tálaljuk. 

Megjegyzés

A leves, ami majdnem főzelék lett. Nagyon komolyan vettem Jamie Oliver tanácsát, miszerint: - A minestrone akkor az igazi, ha megáll benne a kanál! Felvásároltam a fél zöldségest. Örültem, hogy végre nem sonkát eszünk. Így "tél végén" nagyon vágyom már az illatos zöldségekre. Bár az eredeti recept sonkalével készül, ezért mégiscsak belecsempésztem egy kicsit a húsvéti maradékból. De ez csak bukét adott az egésznek.

Gáspár Kata
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások