Elkészítés: A 4 tojás sárgáját habosra keverem a cukorral, hozzáöntöm az olaj és a víz keverékét, végül belerakom kanalanként a liszt és a sütőpor keverékét. A keményre vert 4 tojásfehérjét is hozzáforgatom. Belekeverem a durvára vágott diót és az előzőleg beáztatott mazsolát (vízbe vagy rumba áztatom). A tésztakeveréket kettéveszem, és az egyik felébe kakaóport keverek (jó a sima is, de talán finomabb keserű kakaóval).
Kivajazom a kuglófformát, az aljába beleszórok egy kevés darált diót.
200-220 fokon 5 percig sütöm, utána kb. 30 percig 150-180 fokon, tűpróbáig!
A tortabevonót vízgőz felett felolvasztom, ráöntöm a kész és még meleg kuglófra.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre