Mindig friss sajtos pogácsa

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 darab tojás sárgája
  • 1,75 dl tejföl
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 3 szem kockacukor
  • 2 kiskanál só
  • 1 darab tojássárgája
  • reszelt sajt

Elkészítés

    1. Az élesztőt felfuttatjuk egy kis cukros tejben. A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és a felfuttatott élesztővel. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
    2. Kinyújtjuk és egymás után háromszor háromba hajtogatjuk, mindig egy irányban. A hajtogatások között kinyújtjuk, és összehajtogatva 30 percig pihentetjük.
    3. Amikor végeztünk az utolsó hajtogatással is, kinyújtjuk kb. egy ujjnyi vastagra, megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal, és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a pogácsák tetejét bevagdossuk. Miután a tepsibe tesszük, még 30 percig kelesztjük, majdelőmelegített sütőben,180 fokon pirosra sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin