Keress receptre vagy hozzávalóra

Mindennapi halászlé

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 3 kg halszelet
  • piros arany
  • 2 db halászlékocka
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 25 dkg gyufatészta

Elkészítés

    Elkészítés: 3,5 liter forrásban lévő vízben mintegy 10-15 percen keresztül előfőzünk 4 közepes fej apróra vágott hagymát. 3 púpos evőkanál pirospaprika következik, egy rövid csíknyi pirosarany meg 2 darab halászlékocka, 1 kis dobozos sűrített paradicsom.

    Néhány perc elteltével tesszük hozzá az összesen 3 kilónyi besózott pontyszeletet. Miután ismét felforrt a lé, közepes forralás mellett éppen 20 percet főzzük.

    Az utolsó néhány pecben ellenőrizzük a sósságot, ha kell még, teszünk bele egy kicsit.

    25 dkg gyufaszál tésztát kifőzünk, és ezzel tálaljuk a halászlét.

Megjegyzés

Többen is főzik ezzel a módszerrel Baján a halászlevet.

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

bednem 2 évvel ezelőtt
Lehet halászlé nélkül élni, de nem érdemes... Szóval tegnap ezt a príma kis ételt készítettem. Hal jöhet minden módon és mennyiségben!

Hasonló Receptek

Magazin