Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mindenmentes zöldborsókrémleves

default user icon
Mindenmentes zöldborsókrémleves

Hozzávalók

  • 30 dkg zöldborsó
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 db burgonya
  • 2–3 gerezd fokhagyma
  • 1 dkg lm vaj
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • őrölt fekete bors
  • őrölt szerecsendió
  • 6 szelet gm kenyér

Elkészítés

    1. A felaprított zöldségeket, a cukorborsót és a fűszereket annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Kuktában vagy fedő alatt puhára főzzük, beledobjuk a vajat, botmixerrel pépesítjük. Ha azt szeretnénk, hogy zöldségdarabok legyenek a levesben, akkor egy keveset félretehetünk, majd visszarakjuk.
    2. A levest kb. 1 liter vízzel felöntjük, felforraljuk, apróra vágott petrezselyem zöldjével megszórjuk.
    3. Kockára vágott, sütőben pirított kenyérrel tálaljuk. 

    HÉJÁBAN SÜLT BURGONYA SAJTKRÉMMEL 

    VAJBAN SÜLT FOKHAGYMÁS PONTYSZELETEK 

Megjegyzés

Varga Ferencé receptje a Fanny receptkönyvében jelent meg. Ez a leves nem tartalmaz lisztet, sem tejet, tejszínt, mégis sűrű és nagyon finom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin