Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mindenmentes málnafagyi ropogós zabpehellyel

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db banán
  • 1 marék málna
  • 2 marék zabpehely
  • 1 púpos ek méz
  • 1 tk vaj

Elkészítés

    1. A banánt előző nap feldaraboljuk, zacskóba rakjuk és egy éjszakára betesszük a fagyasztóba. Másnap kivesszük, és pár percig (kb. 4-5perc) állni hagyjuk, majd turmixgépbe tesszük és hozzáadjuk a málnát (néhány szem málnát félreteszünk a díszítéshez). Alaposan összeturmixoljuk, majd poharakba töltjük. Azonnal is lehet fogyasztani, de visszatehetjük egy kicsit a fagyasztóba.
    2.  A mézet és a vajat felmelegítjük, majd hozzákeverjük a zabpelyhet. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 170 fokon kb.15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, így lesz ropogós. 
    3. Tálaláskor a tetejét megszórjuk a zabpehellyel, majd a málnával.

Megjegyzés

Mautner Zsófi receptje alapján! Természetesen málna helyett használhatunk áfonyát vagy epret is. Az elkészült zabpelyhet használhatjuk joghurtokba, krémekbe fagylaltokra, müzlibe stb.

Galcsill
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin