Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mindenki kedvence: pofonegyszerű barackos-rakottas

Mesés desszertet varázsolhatsz a legegyszerűbb hozzávalókból is, kicsik és nagyok örömére.


Őszíntén szólva, nem szeretem sem a befőtteket, sem a konzerveket. Legalább is gyümölcsben, mert a bolti, üveges uborka a gyengém, bár ezt anyukám előtt próbálom titkolni. :)

Na, és akkor jöjjön a kivétel: a barack konzerv. Nyílván a hozzáadott cukor az oka, de szerintem nem lehet nem szeretni. A gyümölcs kemény, az íze csodálatos, tökéletes bármibe.

És akkor jött folytatás: túró és vanília puding. További kedvencek, szóval nagyon nem tudtam mellényúlni ennek a történetnek.

És a legnagyobb öröm a történetben, hogy Marci fiam nagyon válogatós. Lehet, hogy megeszi külön a hozzávalókat, de egyben semmi se jó.
No, ezt megette. És még azt is mondta, hogy fincsi. Teszt teljesítve! :)
 


Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:

4 db tojás
500 g túró
2 ek vaníliaízű pudingpor
490 g őszibarackbefőtt
6 db lasagnelap

A kamrából:

kristálycukor


1. Válasszunk szét 2 db tojást. A fehérjéket verjük lágy habbá 1 csipet sóval, majd kis adagokban szórjunk bele 5 ek cukrot, és így verjük keményre.
2. A tojássárgájákat keverjük össze az áttört túróval, a megmaradt tojásokkal és a pudingporral. Végül óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a fehérjehabot.
3. Simítsuk a túrókrém 1/3-át tűzálló tálba, osszuk el rajta a lecsepegtetett, cikkekre vágott barack felét, és fedjük be 3 db lasagnelappal. Ugyanígy készítsünk még egy réteget, végül simítsuk a tetejére a maradék túrókrémet. Hintsük meg a rakottast 2 evőknanál cukorral, és süssük a 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig.

Elkészítési idő: 60 perc
Egy adag: 498 kcal

A recept a Fanny konyha 2015/4. számában jelent meg!

Ezek is érdekelhetnek