Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós-mákos-diós buborékkalács

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 35 dkg búzafinomliszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 ek cukor
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 8 dkg vaj (olvasztott)
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 5 db aszalt sárgabarack (félbevágva)
  • 5 db aszalt szilva
  • 15 dkg tehéntúró
  • 6 dkg darált dió
  • 6 dkg darált mák
  • 1-2 tk lekvár
  • 1 db citrom
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1-2 ek cukor

Elkészítés

    1. Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt, egy csipet sót, összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, majd a tálat egy konyharuhával letakarva meleg helyre tesszük, és kb. fél óra alatt a duplájára kelesztjük.
    2. A túrót 1/2 tasak vaníliás cukorral, 1/2 citrom levével és ízlés szerinti mennyiségű cukorral elkeverjük.
    3. A diót ledaráljuk. A másik 1/2 citrom héjával valamint felének a levével elkeverjük. Ízlés szerinti mennyiségű cukorral édesítjük.
    4. A mákot ledaráljuk. A másik fél tasak vaníliás cukorral, a maradék 1/2 citrom levével és 2-3 evőkanál vízzel 3-4 percig főzzük. A tűzről levéve, hogy krémes állagú legyen, hozzákeverünk 1-2 teáskanálnyi lekvárt.
    5. A buborékformát kivajazzuk. A megkelt tésztát kétfelé osztjuk. Az egyiket nem túl vékonyra kinyújtjuk és kibéleljük vele a formát. A buborékoknál jól belenyomkodjuk, hogy minél több töltelék beleférjen. Tetőszleges sorrendben feltöltjük az 5 féle hozzávalóval a 36 mélyedést.
    6. A tészta másik felét kinyújtjuk, és bevonjuk vele a formát, majd a tetejét villával megszúrkáljuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Megvárjuk, míg kihűl és felszeleteljük. Jó étvágyat!

    TÖLTÖTT FŰSZERES KALÁCS >>> 

Megjegyzés

Töltött kalács recept "Bubble" sütőformához.

finomgolyók
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin