Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Minden, amit eddig nem tudtál a koktélokról - ütős receptekkel!

default user icon
MME
„A cocktail különböző szeszesitalokból, cukorból, vízből és keserűkből kevert (feltételezhetően) kitűnő, élénkítő ital” - így hangzik a koktél első meghatározása 1806-ból. Persze, azóta többszörösen is bebizonyosodott, mennyire kitűnő, és milyen csodálatos élénkítő hatású ital ez, és mára a receptek száma is eléri a többszázat. Koktélkisokos következik.

A koktélok valószínűleg az első alkoholos italok megjelenését követő második percben születtek: már az ókorban is keverték az alkoholos és nem alkoholos italokat. Ízesítették, édesítették, fűszernövényekkel díszítették.

Történelem

Az első koktél "receptek" az 1800-as évkből valóak, ezek általában vodka alpúak. A 20 század hozott igazi fejlődést, leginkább a század második fele. A tequila mejelenésével jöttek az újabb koktélok a 70'' években, a "shooter" pedig a 90''-es években robbant be.

Bellini koktél>>>
A kakas farka?

Hogy a koktél (cock-tail, vagyis kakas farok) elnevezés honnan jön, senki nem tudja, de van néhány legenda. Az legmeggyőzőbb verzió szerint egy bárban kakastollal díszített kevert italokat szolgáltak fel, és, amikor beszédet mondtak, megemlítették a kakast ékesítő tollakat is.

Hova jutott?

Egy biztos, a koktél jött, látott és hódított. Ma már nem nagyon találunk olyan pontot a világon, ahol az emberek ne szeretnék a kevert italokat. A koktélkeverés, pedig ma már művészeti ág, külön iskolában tanítják a koktélkészítést!

Vodkás, uborkás koktél>>>
És jöjjenek a legismertebbek:

Bloody Mary, B52, Cosmopolitan, Cuba Libre, Long Island Iced Tea, Mai Tai, Manhattan, Mojito, Pina Colada, Sex on the beach

Koktélok házilag>>>
Készíts koktélt>>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss