Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mincemeat - fűszeres süteménytöltelék (tradícionális angol recept)

30 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • 2 g szegfűszeg (darálva)
  • 3 g gyömbér (por)
  • 4 g fahéj (őrölt)
  • 1 g szerecsendió (őrölt)
  • 13 dkg vaj
  • 26 dkg barnacukor
  • 10 dkg mandula
  • 10 dkg vörösáfonya (aszalt)
  • 10 dkg világosabb mazsola
  • 16 dkg sötét mazsola
  • 1 db alma
  • 1 db naracs héja
  • 2 dl konyak

Elkészítés

  1. Egy lábasba öntjük a kétféle mazsolát, a vörösáfonyát, a hámozott, apró kockákra vágott almát. Rádobjuk a vajat, hozzáöntjük a cukrot. Folyamatos kevergetés közben az egészet összeforraljuk, majd hozzádobjuk az apróra vágott mandulát, a narancs reszelt héját, s az időközben a szegfűszegből, gyömbérből, fahéjból, szerecsendióból elkészített fűszerkeveréket. Gyakori kevergetés közben kb. 10 perc alatt jól összeforraljuk.
  2. Miután lehúzzuk a tűzről, a forró keveréket egy nagyméretű edénybe átöntjük. Miután teljesen kihűlt, hozzáöntjük a konyakot. Óvatosan, de alaposan összekeverjük az egészet, és átüntjük egy tiszta, 1 l-es befőttesüvegbe, majd légmentesen lezárjuk, és az elkészült mincemeat-et a hűtő ajtajába tesszük, és felhasználás előtt - süteményekbe, péksüteményekbe isteni töltelék - pár napig pihentetjük

 

Megjegyzés

Legközelebb a karácsonyi sütés-főzés alkalmából fogom elővenni. Addigra a már most is isteni mincemeat szépen összeérik és a sütibe töltve elfoglalhatja méltó helyét az ünnepi asztalon. Jó étvágyat kívánok! - GastroGranny

Ezek is érdekelhetnek