Egy lábasba öntjük a kétféle mazsolát, a vörösáfonyát, a hámozott, apró kockákra vágott almát. Rádobjuk a vajat, hozzáöntjük a cukrot. Folyamatos kevergetés közben az egészet összeforraljuk, majd hozzádobjuk az apróra vágott mandulát, a narancs reszelt héját, s az időközben a szegfűszegből, gyömbérből, fahéjból, szerecsendióból elkészített fűszerkeveréket. Gyakori kevergetés közben kb. 10 perc alatt jól összeforraljuk.
Miután lehúzzuk a tűzről, a forró keveréket egy nagyméretű edénybe átöntjük. Miután teljesen kihűlt, hozzáöntjük a konyakot. Óvatosan, de alaposan összekeverjük az egészet, és átüntjük egy tiszta, 1 l-es befőttesüvegbe, majd légmentesen lezárjuk, és az elkészült mincemeat-et a hűtő ajtajába tesszük, és felhasználás előtt - süteményekbe, péksüteményekbe isteni töltelék - pár napig pihentetjük
Legközelebb a karácsonyi sütés-főzés alkalmából fogom elővenni. Addigra a már most is isteni mincemeat szépen összeérik és a sütibe töltve elfoglalhatja méltó helyét az ünnepi asztalon. Jó étvágyat kívánok! - GastroGranny
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!