Elkészítés: Meghámozunk 4 közepes méretű almát, kislyukú reszelőn lereszeljük, rögtön meglocsoljuk a citromlé felével, nehogy megbarnuljon. A sajtot nagylyukú reszelőn hozzáreszeljük, hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük. A megtisztított hagymákat felkarikázzuk, a maradék citromlével meglocsoljuk.
A főtt tojásokból négyet karikákra vágunk, a másik 2 tojásnak a fehérjét lereszeljük, a sajtos almás krémhez keverjük, a sárgájákat félretesszük.
Egy nem túl mély tálat kibélelünk a salátakeverékkel, belesimítjuk a krém 2/3 részét, megrakjuk a tojáskarikák felével, majd tovább rétegezzük a krémmel, a tojás- és hagymakarikákkal, amíg tart a hozzávaló.
A félretett tojássárgákat közepes lyukú reszelőn lereszeljük, a saláta tetejére szórjuk, mintha megannyi mimózavirág lenne. Alufóliával letakarjuk, és 1-2 órára a hidegre tesszük.
Előételként is kínálhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre