Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tortilla-kisokos, avagy így használd a konyhában ezt a különleges lepényt

default user icon
MME
A mexikóiak kenyere, a tortilla egy hagyományosan kukoricalisztből és vízből készült vékony lepény. Eredetileg a tésztát kerekre nyújtva, forró kövön sütötték meg. Ma már tízesével-húszasával készen vásárolható, és búzalisztet is felhasználnak hozzá. Lehet hússal, zöldségekkel tölteni, és tejföllel, sajttal, salátával tálalni. Lássuk a kedvelt receptváltozatokat!

Csipsz

A tésztát kicsi, háromszög alakú darabokra vágják, majd megsütik, és szószokba mártogatják. A pikáns paradicsomos szósszal, vagyis salsával kínált tortillacsipsz a nachos. Kiadós és laktatós étel lehet, ha egy csomag csipszet sütőpapírral bélelt tepsire terítünk, megpakoljuk darált húsos raguval, jalapenóval és rászórunk annyi sajtot, amennyit nem szégyellünk. Toljuk a sütőbe, amíg az ízek összeérnek, a sajt pedig megolvad, és máris kész a tökéletes vacsora!

Taco

Általában kukoricás tortillába pikáns marha-, csirkehúst vagy zöldséges tölteléket és salsát, koriandert tesznek. Félbehajtják, és melegen fogyasztják. Ma már több szupermarket polcán kapható előre hajtogatott, formázott változat.

Burrito

Búzalisztből készült, grillezett vagy párolt tortillába tölteléket bugyolálnak. Ez főleg hús, mexikói rizs és főttbab-püré. Népszerű töltelék még az avokádó, a sajt, a salsa és a tejföl.

Quesadilla

Sajttal töltött, félbehajtott tortilla, amit addig sütnek, amíg a sajt el nem olvad benne. A sajt mellett gyakran tesznek bele párolt, vagy friss kaliforniai paprikát, csípős jalapeno paprikát. Csirkehúsos változatát csípőspaprika nélkül a gyerekek is szeretik. Bármilyen zöldséggel érdemes próbálkozni; a bab, a kukorica és a koriander is jól illik bele.

15 GYEREKBARÁT EBÉD, AMI 30 PERC ALATT ÖSSZEDOBHATÓ! >>> 

POFONEGYSZERŰ SONKÁS PAPUCS LEVELES TÉSZTÁBÓL >>> 

ÍGY HASZNÁLD AZ ÉDESBURGONYÁT - 7 TIPP A BATÁTÁHOZ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek