Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt edd vacsorára, ha diétázol! 4 könnyű recept + 3 tipp

default user icon
MME
Sokan esnek abba a hibába, hogy egész nap koplalnak, majd este jól belakmároznak valami hizlaló ételből. Íme, néhány tápláló, mégis könnyű finomság vacsorára!
3 tanács az esti étkezéshez


– Figyelj oda arra, hogy este már ne terheld meg az emésztőrendszered nehéz ételekkel. Válassz tápanyagokban gazdag, de gyomorkímélő fogásokat.

– A mennyiséget este is kontrollálni kell! Éppen azért tilos napközben koplalni, mert így az ember önkéntelenül is este akarja pótolni a korábban kimaradt mennyiséget, és jól belakmározik! Étkezz kiegyensúlyozottan, és ne hagyd ki a főétkezéseket.

- Ha edzés után későn érsz haza, és nagyon éhes vagy, készíts magadnak egészséges szendvicset 1 szelet korpás kenyérből, 2 szelet csirkemellsonkából és 1 szelet sovány sajtból. Pakold meg bőven paradicsommal, uborkával, paprikával, salátával.

receptek


Almás sárgarépaleves

Tisztíts meg, darabolj fel 1 kg sárgarépát és egy fél zellergumót. Apríts fel 1 fej vöröshagymát. Tedd lábosba a zöldségeket, öntsd fel 5 dl vízzel, 5 dl zöldségleves-alaplével, és forrald 10 percig. Közben hámozz meg 2 db almát, és kockázd fel a húsát. Add a leveshez 2 ek paradicsompürével és 1-2 ek kristálycukorral együtt. Fedd le, és főzd 20 percig. Utána egy kicsit hagyd hűlni, majd turmixold le. Ízlés szerint sózd, borsozd meg. Vágj vékony cikkekre 1 db meghámozott almát, csepegtesd le egy kevés citromlével, és párold néhány percig. Ezzel kínáld a krémlevest.

Vegyes saláta csirkefalatokkal

Moss és tisztíts meg 40 dkg csirkemellfilét, majd vágd kis darabokra. Tedd tálba, szórd meg szárnyasfűszer-keverékkel, locsolj rá 2 ek olívaolajat, és pihentesd 10 percig. Közben moss meg 1 db kígyóuborkát, 3 db paradicsomot, 10 dkg madársalátát vagy rukkolát. Utóbbit szárogasd meg. Kevergetve pirítsd meg a csirkefalatokat 2-3 ek felhevített olívaolajon 6-7 perc alatt. Az uborkát és a paradicsomot darabold fel, forgasd össze a salátával. Keverj ki 1-1 ek olívaolajat és balzsamecetet, ízesítsd mustárral, borssal, egy kevés mézzel, és add a salátához. Végül szórd meg a húsfalatkákkal. Adhatsz hozzá 10 dkg felkockázott mozzarellát is.

Túrókrém

Egy tálkában keverj ki 10 dkg zsírszegény túrót vagy ricottát 1-2 tk natúr joghurttal. Sózd, borsozd meg, adj hozzá apróra vágott petrezselyemzöldet. Karikázz fel egy fél kígyóuborkát. Osszd el a túrókrémet 3 szelet extrudált kenyéren, és fogyaszd el az uborkával.

Meleg gombasaláta

Kb. 7 dkg madársalátát mos és szárítgass meg. Szeletelj fel 10 dkg megtisztított gombát, és párold meg 1 ek olívaolajon. Sózd, borsozd meg, adj hozzá 1 ek apróra vágott petrezselyemzöldet. Forgasd össze a salátát és a gombát, és szórj rá 1 ek összemorzsolt juhsajtot. Fogyassz mellé 1 vékony szelet megpirított teljes kiőrlésű kenyeret.

Még több diétatipp, egészség és életmód cikk az eheti fanny magazinban!

Ezek is érdekelhetnek

Friss