Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Milyen a tökéletes vacsora? A dietetikus válaszol!

Milyen a tökéletes vacsora? Erre a kérdésre adott választ Somogyi-Kovács Anita, a Mindmegette dietetikus szakértője.

Gyakran későn érek haza a munkából, és csak ilyenkor tudok enni. Ön szerint milyen a tökéletes vacsora?

Az, hogy mi jelent tökéletes vacsorát az Ön számára, a napközbeni étkezésétől, a sportolási szokásaitól és az egészségi állapotától is függ.

Ha egész nap dolgozik, és sportolni sincs ideje, érdemes lenne a munkahelyén elfogyasztania egy zsírszegény, zöldségalapú (főzelék vagy köret + leves) és jó minőségű fehérjetartalmú (natúrhús szelet, hal, tojás, tejtermékfeltét) összetevőkből álló ebédet, valamint egy kevés édességet tartalmazó uzsonnát (Túró Rudi, müzliszelet, 2-3 kocka csoki). Ez utóbbit akár hazafelé is megeheti.

Ebben az esetben a vacsora lehet szendvics (2 szelet teljes kiőrlésű kenyér, sonkával és/vagy sajttal és friss zöldséggel) vagy joghurt, illetve kefir kornspitz-cel, vagy zöldséges virslisaláta 1 szelet félbarna kenyérrel, vagy egy kis adag zöldséges tészta, esetleg rizs, vagy valamilyen halas saláta, pirítóssal.

Ha viszont egész nap összevissza étkezik, a fent említett vacsorafélékkel valószínűleg már túllépi a napi energiaigényét. Ebben az esetben inkább egy tányér zöldséges-húsos levessel érdemes befejeznie a napot!

TÖBB FEHÉRJÉT EGYEK, HOGY SZÁLKÁS LEGYEK? A DIETETIKUS VÁLASZOL! >>> 
LEFOGYHATOK A KÁPOSZTALEVES-DIÉTÁVAL? A DIETETIKUS VÁLASZOL! >>> 
HOGY ÉRHETEK EL TARTÓS FOGYÁST? A DIETETIKUS VÁLASZOL >>> 
  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Hozzászólások

tropusi_foka
Nagy Emma: Nem kell elnézést kérned. Ha ezt a cikket dietetikus írta, nyugodtan visszaadhatja a diplomáját. Aki Túró Rudi nevű junkfood-ot vagy virsli nevű ipari hulladékot ajánl egészséges táplálékként, az vagy nem ért a szakmájához, vagy szándékosan rosszindulatú. Ám én ennél is tovább megyek: Aki húst, tejterméket vagy cukros ételt reklámoz, hirdet, ajánl másoknak egészségesként, az nem sokat tud a világról. Az emberiségnek - táplálkozási szempontból - 3 ellensége van: a cukoripar, a húsipar és a tejipar. Tehát aki natúrhús szeletet vagy tejterméket ajánlgat, az nem dietetikus a szememben. A tehéntej (és a belőle készült termékek) tele vannak kazeinnel, ami a legrákkeltőbb tejfehérje. Ajánlom a Kína-tanulmányt elolvasásra, abban minden le van írva részletesen.
Franciska12
Elnézést kérek a cikk írójától, de ez elég gyenge írás lett...

Magazin