Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Milliós bírság: Hemzsegtek az egerek egy szabolcsi élelmiszer-vállalkozásnál

default user icon
MME
Mintegy 236 tonna, élelmiszerbiztonsági szempontból problémás terméket és élő rágcsálókat is találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei élelmiszer-vállalkozás fagyasztó tárolóiban. A bértárolást végző cégnél az élelmiszerek tételes átvizsgálása több napot vett igénybe, a problémás termékeket a szakemberek kivonták a forgalomból és megsemmisítésre utalták. A termékekért felelős, bértároltató vállalkozás milliós bírságra számíthat.

A létesítményben tárolt fagyasztott élelmiszerek tételes átvizsgálása során mintegy 236 tonna esetében állapították meg, hogy azok nem felelnek meg a vonatkozó jogszabályi előírásoknak. Többek között egérürülékkel szennyezett, sérült csomagolású, penészes és lejárt fogyaszthatósági, illetve minőségmegőrzési idejű termékeket találtak a szakemberek.

Emellett nyomonkövetési szempontból nem megfelelő - jelöletlen, tétel azonosítására szolgáló adatot nem tartalmazó, továbbá hiányos dokumentációjú - élelmiszereket is találtak a raktárban. A raklapok között élő rágcsálók mozogtak, az egyiken fagyott egértetemet is találtak - írják a Nébih közleményben.

A kifogásolt termékeket kivonták a forgalomból, azok ismételt forgalomba hozatalát megtiltották, és elrendelték a megsemmisítésüket a hatóság folyamatos jelenléte és felügyelete mellett. A jogsértésekkel kapcsolatos eljárás folyamatban van, a felelős milliós nagyságrendű bírságra számíthat.

MOSOGATÓSZER-TESZT: EGY KÖNYEZETBARÁT, SAJÁTMÁRKÁS TERMÉK VOLT A CSÚCS! >>> 

CSEMEGEUBORKÁKAT TESZTELT A NÉBIH - 21 ESETBEN INDÍTOTT ELJÁRÁST >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss