Elkészítés: Kivajazunk egy 20cm x 20cm-es sütőformát. A lisztet tálba szitáljuk és a vajat belemorzsoljuk. Morzsalékos tésztát kell kapnunk. A cukrot hozzáadjuk és az egészet sima tésztává dolgozzuk. A tésztát formába nyomkodjuk és villával megszurkáljuk. A tésztát 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a vajat, a cukrot, és a sűrített tejet egy serpenyőben, alacsony hőfokon állandó keverés mellett forrásig melegítjük. A hőfokot csökkentve a keveréket 4-5 percig főzzük, amíg a karamell világos és sűrű lesz, majd elválik az edény szélétől. Megkenjük vele az omlós tésztát és hagyjuk, hogy kihűljön. Amikor a karamell megszilárdult, a csokoládét vízfürdőben megolvasztjuk és a karamell tetejére kenjük. A süteményt hagyjuk kihűlni mielőtt felszeletelnénk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre