Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Milliárdos veszteség - bezárja volt Michelin-csillagos éttermét Gordon Ramsay

default user icon
MME
Gordon Ramsayt is utolérte az, amivel Jamie Oliver nemrég szembesült. A Ramsay tulajdonában lévő éttermi csoport hatalmas nagy veszteséget termelt, így kénytelen bezárni egyik éttermét.

Ízletes grillezett húsokkal, és messzeföldön híres szusikkal elkényeztette Gordon Ramsay azokat, akik betértek a londoni Maze étteremben. Lassan mindez már a múlté lesz, hiszen a tévés sztárséf bezárja egyik leghíresebb éttermét.

Ramsay azért döntött így, mert a tulajdonában lévő Kavalake Holding csoport 2017 augusztásában pocsék mérleggel zárt, 3,8 millió fontos (1,3 milliárd forint) veszteséget termelt. 2016-ban még valamelyest volt bevétele a csoportnak, akkor 102 ezer fontos (35 millió forintos) nyereséget tudhattak magukénak, ami nem sok, ha azt nézzük, hogy a társaságnak 18 étterme van. A brit fővárosban a Maze-n kívül a Pétrus és a Savoy Grill nevű étterem kapcsolódik még Ramsayhez.

Hogy miért a Maze bezárása mellett döntött, azt nem tudni. A London előkelő negyedében, Mayfairben található éttermet 2019 januárjában zárják be, amikor lejár a Marriott hotellel kötött bérleti szerződésük. Ramsay 2005-ben nyitotta meg az éttermet, amelyet úgy hirdetnek saját honlapjukon, hogy a modern európai konyhát és az ázsiai ízeket fedezhetik fel az odalátogatók.

A Maze 2006-ban Michelin-csillagot kapott, amit 2015-ben elveszített. Az akkori hírek szerint Ramsayt keményen érintette a csillag elvesztése, azt mondta olyan érzés, mint amikor az ember elveszíti a barátnőjét. Bizonyára a Maze bezárása is érzékenyen érinti a sztárt.

A tengerentúlon viszont tovább bővíti éttermei számát Ramsay. Las Vegasban menyitja a Hell's Kitchent, azaz a Pokol konyháját és a tervek szerint Kínában is lesz a nevéhez fűződő étterem.

Ramsay mellett a másik szakácsóriás, Jamie Oliver is hasonló nehézségekkel küzd. Ő 12 olasz éttermét zárja be idén milliárdos veszteség miatt.

ÍGY REAGÁLT GORDON RAMSAY, AMIKOR MEGKÉRTÉK: KOKAINNAL SZÓRJA MEG A SZUFLÉT >>>

MEGLEPŐ! VÁRATLAN BEJELENTÉST TETT GORDON RAMSAY >>> 

GORDON RAMSAY BEVÁLLALTA, MEGKÓSTOLTA A BIKATÖKÖT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss